ERUPCIONS CUTÀNIES


Les erupcions cutànies són canvis notaris en la textura, el color o la sensació de la pell, tenint com a resultat erupcions comunes com bé són la varicel·la, la dermatitis del bolquer, la psoriasis, la pell atòpica o la pell rosia.  

Ara bé, per què ens surten aquestes erupcions a la pell al llarg de la nostra vida? 

Les causes de les erupcions cutànies són molt variades ja que pot dependre o bé de factors interns com bé és l'estres, al·lèrgies o problemes hormonals, tant com per altre banda també pot estar causada per factors externs com són picadures d'insectes, cremades o bé hipersensibilitat a algun pproducte amb el que s'ha estat en contacte tòpicament o fins i tot l'ingesta de determinats fàrmacs.

Les manifestacions d'aquestes erupcions són molt variades ja que podem veure des de les més conegudes com ara bé la varicel·la o la pell atòpica, fins arribar a ser erupcions provocada per la calor o bé la tinya.


Ara bé, al que el tractament farmacològic respecte tindrà diferents productes segons la causa de cada un, el millor en primer lloc és detectar el què causa l'erupció per poder donar el tractament adequat.
Podríem ficar com exemples;

  • Tractament per a la psoriasis: 




  • Tractament per la pell atòpica:


  • Reaccions al·lèrgiques:







Com a consell farmacològic és interessant destacar-li al pacient que que causa aquestes erupcions cutànies per evitar que els successos es tornin a repetir si es possible. Seguit daixò assegurar que l'usuari enten bé el tractament, donar.li consells com evitar el contacte amb el que l'hi produeix la reacció i si és derivada d'una patologia aconsellar el tractament amb una bona forma d´'us.






Comentaris