RINITIS AL·LÈRGICA



L'al·lèrgia és una resposta immunològica exagerada de l'organisme quan entra en contacte amb substàncies o elements externs (al·lèrgens), que generalment no són nocius i no afecten a les persones que no són al·lèrgiques.

Els al·lèrgens més comuns són els àcars de la pols, el pol·len, el pèl d'animals i les espores dels fongs. La reacció al·lèrgica també pot ser provocada per aliments, làtex, medicaments, picades d'insectes (vespa, abella), etc.

En els darrers anys s'ha observat un increment en el nombre de persones afectades per al·lèrgies en els països desenvolupats. Els factors que podrien explicar-ho són diversos, però destaquen els genètics i els ambientals, com és el cas de la contaminació.

L'al·lèrgia pot aparèixer de forma espontània en qualsevol moment de la vida.

El sistema immunitari fabrica unes defenses (anticossos) que reconeixen un al·lergen determinat (antigen). 





Quan el cos entra en contacte amb l'al·lergen es produeix l'alliberació d'unes substàncies químiques (per exemple, la histamina) que desencadenen una reacció, de gravetat variable, que provoca els símptomes de l'al·lèrgia.

Les al·lèrgies es poden relacionar amb malalties de l'aparell respiratori com l'asma, la rinitis i la conjuntivitis; malalties de la pell com l'èczema i la urticària, o amb reaccions greus d'inici ràpid que afecten conjuntament la pell, l'aparell respiratori i el cardiovascular (anafilaxi).

La rinitis al·lèrgica és una de les afeccions al·lèrgiques més comunes. La rinitis al·lèrgica és la inflamació de la mucosa nasal que es produeix després de la inhalació de l'al·lèrgen.



Els al·lèrgens són: pol·len, àcars de la pos, pèl d'animal o espores de fongs.



Es manifesta amb congestió i/o picor nasal, rinorrea aquosa i esternuts.




En alguns casos la rinitis es pot acompanyar de conjuntivitis al·lèrgica, que es manifesta amb picor i envermelliment ocular, llagrimeig i lleganyes transparents. En aquest cas s’anomena rinoconjuntivitis al·lèrgica.

El tractament de la rinitis al·lèrgica inclou antihistamínics orals, que permeten controlar la reacció al·lèrgica, i corticoides nasals en esprai.

REACTINE


   
  • Ingerir 1 comprimit al dia, preferiblement amb l'esmorzar.
  • En cas de necessitat, es pot prendre 1 comprimit cada 12 hores.
REACTINE NASAL

  • Aplicar 2 pulveritzacions a cada orifici nasal, al matí i al vespre.

POLLENS 30

  • Per prevenir: prendre 1 envàs unidosis a la setmana des de febrer a octubre.
  • Des dels primers símptomes: prendre 1 envàs unidosis diari.
S'ha de buidar el contingut sencer de l'envàs sota la llengua i esperar fins que es dissolgui.

LUFFEEL


  • Dosis estàndar: 1-2 nebulitzacions a cada orifici nasal, 3-5 cops al dia.
  • Dosis en casos aguts: 1-2 nebulitzacions a cada orifici nasal, cada 1/2-1 hora fins a un màxim de 8 cops al dia.
FITONASAL 2 ACT


  • Aplicar 1 o 2 pulveritzacions a cada orifici nasal, mocar-se el nas i repetir l'aplicació.
Per afavorir la distribució homogènia del producte és útil fer un massatge suau a la part exterior del nas, amb moviments longitudinals de baix a dalt.

S'aconsella repetir l'aplicació vàries vegades al dia i abans d'anar a dormir. També es pot convinar amb tires nasals.

PRANAROM SPRAY NASAL
  • Aplicar 1 o 2 pulveritzacions a cada orifici nasal després de mocar-se el nas, fins a 5 cops al dia. Cal fer un massatge després de cada aplicació.

Comentaris