ERITEMA GLUTI DEL LACTANT


La pell de l'nounat té unes característiques anatòmiques i fisiològiques relacionades amb el seu paper en la regulació de la temperatura i com a barrera antiinfecciosa. Hi ha una sèrie de lesions cutànies benignes transitòries pròpies d'aquesta època de la vida.


El procés cutani irritatiu i inflamatori a causa de les especials condicions de humitatat, maceració, fricció i contacte amb orina, excrements i altres substàncies (detergents, plàstics, perfums, etc.) que es produeixen a la zona cobertapel bolquer durant un període molt concretde l'edat de l'individu.

Tot i que es desconeix la causa específi ca que produeix la irritació,podem considerar que l'agent irritatiu no és únic, sinó una barreja de diversos factors de diferent capacitat irritativa sobre la pell,
i fins i tot l'agent causal pot ser diferent en cada pacient.




Es sol manifestar amb erupcons, tons vermellosos, picors, escames i fins i tot farides.

Si s'infecte le més habituals són de tipus d'infeccioso, especialment la sobre infecció per Candida albicans, que es manifesten aquesta clínicament com eritema intens de tint vermell violaci amb formació de pàpules i papulo-pústules d'extensió perifèrica. El lla mat granuloma gluti infantil és una complicació d'una dermatitis de l'bolquer associada a la utilització de corticoides tòpics d'alta potència, caracteritzada per la aparició de nòduls violacis o purpúricos de fins a 2 o 3 cm de diàmetre. La hipopigmentació o cicatrització són complicacions dedermatitis de el bolquer moderades o severes.

En dermatitis moderades o severes, l'aplicació de corticoides tòpics de baixa o moderada de poca potència redueix o elimina la inflamació.

La sobreinfecció per Candida albicans és bastant freqüent, i molts casos de dermatitis de el bolquer es benefi cien de l'aplicació tòpica d'un antifúngic.

 Els antibiòtics tòpics han d'emprar en cas de sobreinfecció bacteriana.

Productes de parafarmacia es poden usar cremes i sabons espesals per netejar al nen, al igual que polvos i toballoletes per a eritemes.



Productes homeopàtics i fitoterapeutics.

CREMA CALÉNDULA irritados erupción cutánea llagas grietas grietas ...
Dermaveel crema natural Heel 30ml ▷ Crema natural ▷ Farmacia ...

El consell en aquest cas seria per els pares, ja que són els que tenen que estar pendents de que no portin el panyal brut desde fa moltes hores i anar neteja correctament la zona del panyal perque mai quedi humida o bruta.


Comentaris

  1. Molt bones opcions de tractament i m'ha agradat molt l'ho fàcil que he après.

    ResponElimina
  2. La informació està molt bé, tot i que hi ha alguna falta d'ortografia i jo personalment hauria posat algun subtítol per fer-ho més visual.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada