CANDIDIASIS VAGINAL

La candidiasis vaginal és una infecció vaginal comuna per fongs, es a dir, es una inflamació a la vagina. A la vagina viuen tant bacteris com fongs, però quan augmenta la població d'aquests fongs pot produir-se una candidiasis. Aquest fong pot augmentar quan el nostre sistema immunitari està debilitat o quan els bacteris beneficioses anomenats lactobacils no són capaços de mantenir a aquest fong sota control.


                                                      
Les causes que poden fer que la candidiasi vaginal proliferi de forma descontrolada són:

-Canvis en el pH vaginal (que sigui menys àcid)
-Canvis hormonals (embaràs, ús d'anticonceptius hormonals, menopausa)
-Canvis en la flora bacteriana (ús recent d'antibiòtics)
-Disminució del sistema immune (persones amb VIH, càncer, diabetis, obesitat)


La candidiasis afecta fins a 3 de cada 4 dones en algun moment de la vida. Moltes dones pateixen almenys dos episodis. La infecció per fongs vaginals no es considera una malaltia de transmissió sexual. No obstant això, hi ha un major risc d'infecció per fongs vaginals en tenir activitat sexual regular per primera vegada.


La majoria de les persones presenten els següents símptomes:


-Picor a la zona íntima

-Coïssor a la zona íntima
-Dolor i envermelliment de la zona vaginal i zona vulvar
-Ardor i sensació de cremor en orinar
-Augment de flux vaginal, el flux es d'un color blanc i espès. 



El tractament, generalment, és tòpic mitjançant l'ús d'òvuls vaginals i cremes antifúngiques. També és possible realitzar tractament oral, tot i que està més orientat a les infeccions recurrents que necessiten tractament de forma perllongada. 
El tractament amb fàrmacs antifúngics ha demostrat ser eficaç en els tractaments per candidiasi. Per evitar recidives se sol completar el tractament amb probiòtics, que s'ha de repetir cada pocs mesos, per afavorir la recuperació de la flora intestinal i la flora íntima protectora.


Alguns de els tractaments que podem comprar a la farmàcia de venta lliure, aquests medicaments tenen com a principi actiu el Clotrimazol



  • El Gine-Canestén es pot trobar de diverses maneres, amb crema, comprimits i càpsules vaginal i depenent de la candidiasi hi ha per fer el tractament 3 o 6 dies:



Gine-Canestén® 500 mg cápsula vaginal blanda

Gine-Canestén® 500 mg càpsula vaginal, actua a l'interior eliminant la infecció amb una única dosi.
Generalment, és suficient una càpsula vaginal aplicada preferentment a la nit. La càpsula ha de ser introduïda profundament a la vagina, estant estirada d'esquena i amb les cames lleugerament doblegades.
  • Lactoflora® protector íntim 20cáps

Reequilibra i repara la mucosa vaginal gràcies a l'ajuda dels probiòtics.

  • Cysteel 28cáps






Contribueix a l'equilibri de la microbiota vaginal i de les vies urinàries.


Consell i mesures que podem prendre per prevenir la infecció per candida:

-Portar una dieta sana
-Evitar la roba interior que no sigui de cotó així com la humitat excessiva a la zona (no roba interior ajustada, no esperar amb banyador mullat)
-Especial cura amb la higiene íntima en netejar després orinar i coit (netejar des de davant cap enrere)
-No fer servir sabons íntims no específics ni realitzar dutxes vaginals (s'elimina flora vaginal habitual afavorint que la càndida proliferi)


És possible que la infecció torni a produir-se pel que és fonamental recuperar l'equilibri de la flora vaginal al més aviat possible mitjançant l'ús de medicaments anomenats probiòtics, i mantenir-lo.

Pin en HeAlth es ViDa...

Comentaris

  1. Molt bon consell !! Els medicaments son els que s'aconsellen normalment!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada